FOSSILFRITT
UTSLIPPSFRITT

Frittstående stålskorsteiner for alle typer energisentraler

skorsteiner, stålskorsteiner

En stålskorstein er et rør laget av stål som brukes til å føre røykgasser og varme ut av et bygg eller en annen konstruksjon. De er vanligvis laget av rustfritt stål eller galvanisert stål, og de er svært motstandsdyktige mot korrosjon og erosjon. Stålskorsteiner er ofte valgt fordi de er lettere og billigere å produsere enn murstein eller tegl skorsteiner, og de er også lettere å installere.

En stålskorstein består av flere deler, inkludert et rør eller et kanalrør, en hætte og en tårnkappe. Røret eller kanalrøret er det indre røret som fører røykgassene ut av bygget. Hætten er den øvre delen av skorsteinen som beskytter røret mot regn og snø. Tårnkappen er den øverste delen av skorsteinen som gir det en estetisk utseende.

 

Ulike typer skorsteiner

Det finnes flere typer stålskorsteiner tilgjengelig, inkludert dobbeltsidig, enveissidig og isolert.

Dobbeltsidige stålskorsteiner er designet for å føre ut røykgasser fra to forskjellige kilder, for eksempel fra to forskjellige ovner i samme bygg. De er ofte brukt i boliger eller næringsbygg der det er nødvendig å føre ut røykgasser fra flere kilder. Dobbeltsidige har vanligvis to separate rør eller kanaler inni, slik at røykgassene fra hver kilde kan føres ut separat. Dette kan bidra til å forhindre forurensning av røykgassene og kan også gjøre det enklere å rense eller vedlikeholde skorsteinen.

Enveissidige stålskorsteiner er laget for å føre ut røykgasser fra en kilde, for eksempel en ovn eller en peis. De er vanligvis enklere å installere og vedlikeholde enn dobbeltsidige, og de er også vanligvis billigere. Enveissidige er ofte valgt for mindre bygninger eller for bygninger som bare har ett røykgasskilde.

Isolerte stålskorsteiner er laget av et isoleringsmateriale som er plassert rundt røret for å hindre varmetap. De er vanligvis laget av rustfritt stål eller galvanisert stål, og isolasjonen er vanligvis laget av mineralull eller andre termiske isolasjonsmaterialer. Isolerte er ofte valgt for bygninger som har høye varmebehov, som for eksempel industribygg eller storkjøkken. De kan også bidra til å redusere energikostnadene ved å hindre varmetap gjennom skorsteinen.

 

Komplett leveranse

Vi foretar vindlast- og fundamentsberegning, samt øvrig prosjektering, og skorsteinene kan tilpasses og produseres spesifikt etter kundens ønske for en optimal løsning. De leveres i enten corten eller syrefast stål, både når det gjelder røkrør, og utvendig mantling.

Hvis utvendig mantling i corten-stål, sandblåses, primes og males skorsteinene i ønsket RAL farge, (polyuretan emalje). Alle korrosjonsklasser kan leveres. Skorsteinene leveres i de fleste tilfeller isolert. Boltekrans for fastgjøring av skorstein, med nedstøpingsveiledning inngår som en del av leveransen.

 

Tilbehør

Skorsteiner kan leveres med leidere, fallsikring, og hvileplattformer for sikker oppstiging for kontroll, og forstøy- utslippsmålinger.

Lyddempere til nye eller eksiterende skorsteiner blir stadig mer vanlig grunnet lokale, og interne krav til generell støy. Lyddempere for skorsteiner kan prosjekteres og leveres enten som «sigar-løsning» inne i skorstein, eller som en ekstern lyddemper mellom kjel og skorstein.

Vi tilbyr også reperasjoneller modifisering av eksisterende skorsteiner, prosjektering, og spredningsanalyse og spredningsbergeninger for utslipp fra skorsteiner. Våre stålskorteiner leveres i lengder opp til 130 m.

 

Minimalt med vedlikehold

Stålskorsteiner krever minimal vedlikehold og er svært pålitelige. De kan imidlertid bli skadet av storm eller andre ekstreme værforhold, så det er viktig å inspisere dem regelmessig for å sikre at de er i god stand. Hvis det oppdages skader, bør de repareres eller erstattes raskt for å unngå potensielle sikkerhetsproblemer.

I alt er stålskorsteiner et godt valg for mange bygninger på grunn av deres styrke, varighet og enkelhet. De er også et mer miljøvennlig alternativ til tradisjonelle skorsteiner da de ikke krever like mye energi å produsere.

Send oss epost post@srim.no eller bruk kontaktskjema.